CO2 nastavitev Standard brez nočnega stikala z 5l steklenico z dodatki

Blagovna znamka INVITAL
Koda izdelka INS00199
113,62 € z DDV
3 - 7 dni
 • Dostava po kurirju najkasneje do: 29.7.2024
 • Dostava: 5,89 €
points Z nakupom dobite
113 točk
Opis izdelka

CO2 nastavitev Standard brez nočnega stikala z 5l steklenico z dodatki

Brezhibno delovanje

Enostavna namestitev in uporaba sta glavni lastnosti tega kompleta. Doziranje CO2 se določi z igličastim ventilom in preglednim števcem mehurčkov.

Vključno z dodatki

Komplet vsebuje koristne dodatke - kakovosten steklen difuzor in dropchecker (vključno INVITAL indikacijske tekočine)

Absolutno varno

Pozabite na vse skrbi glede jeklenk. Vsi kompleti in jeklenke so strogo testirani, zato ni nobenega tveganja za vas in vaš akvarij. Tlakovi varnostni ventili popolnoma izključujejo nesreče.

Komplet je že sestavljen. Namestitev obvlada vsakdo.

Komplet INVITAL CO2 Standard ponuja popolno in enostavno rešitev za dovajanje CO2 v vaš akvarij. Kvalitetne komponente
zagotavljajo dolgotrajno brezhibno delovanje in varno uporabo. Komplet CO2 dobavljamo že sestavljen, zato z njegovo namestitvijo ne boste imeli težav - samo pritrdite števec mehurčkov in ga priključite na steklenico. Seveda boste v paketu našli podrobna navodila.

Zakaj je dobava CO2 pomembna?

 • Akvarijske rastline izvajajo fotosintezo pod pogojem, da na njihove liste pada svetloba in je na voljo voda ter ogljikov dioksid. Prav dovod ogljikovega dioksida močno pospešuje fotosintezo in povzroča, da rastline izgledajo bolje, večje in bolj zdrave.

Kakšne dodatke vsebuje komplet?

Komplet vsebuje naslednji 2 dodatka:

 • Steklen difuzor - Difuzor poskrbi, da se dovajan ogljikov dioksid čim bolje raztopi v vodi in lažje pride do rastlin brez večjih izgub. CO2 teče skozi cev iz steklenice v akvarij, kjer je nameščen difuzor. Bolj fine so mehurčki, boljša je raztopnost. Difuzor zagotavlja nežno tvorbo mehurčkov.
 • Dropchecker z indikatorjem tekočine - Naprava dropchecker nenehno spremlja trenutno raven pH v vodi, zato vam pomaga uravnavati količino dovajanega plina s pomočjo barvnega kodiranja. Če je tekočina znotraj rumena, je vode preveč CO2 in jo odstranite, če je modra, dodajte več. Zelena barva je optimalna. Količino na kompletu CO2 je mogoče nastaviti enkrat, ni treba vsakodnevno prilagajati.

Ponovno napolnljiva certificirana steklenica CO2

 • Vsaka steklenica je certificirana za 10 let za celotno EU in jo je mogoče brez težav napolniti na kateri koli bencinski črpalki. Ventil W21.8.
 • Tlakovo steklenico lahko napolnite v kateri koli polnilnici plina v bližini vašega doma ali pri prodajalcih gasilnih aparatov. Polnjenje se običajno izvede na zahtevo in cena polnjenja je običajno do 100,- Sk za 2l steklenico.

?? Moramo in smo dolžni pošiljati prazne steklenice. Po prejemu pošiljke si, prosim, dajte napolniti steklenico na najbližji bencinski črpalki (vsaj v vsakem okrožnem mestu je ena). Radi bi vam steklenico napolnili sami, vendar v zadnjih mesecih vse prevozne družbe trdno zavračajo pošiljanje polnih steklenic. Pošiljatelja in prejemnika kaznujejo s sankcijami zaradi odstranjevanja prepovedane vsebine, kar ni le nevarno, ampak potencialno zelo tvegano/stroškovno za pošiljatelja in prejemnika, čeprav vam lahko drug prodajalec, ki nima toliko izkušenj, pove kaj drugega. Polnilnica bi jo vseeno morala najti nekaj mesecev kasneje, ko bi plin v steklenici zmanjkalo. Kot nadomestilo vam ga bomo zavili brezplačno Tekočino za štetje mehurčkov.

Zakaj izbrati standardni komplet CO2 od podjetja Invital?

1. Popoln nadzor z drobnim nastavljanjem
Ventil za nastavitev pretoka plina je v primerjavi z mnogimi drugimi proizvajalci zelo natančen, zato lahko izvajate tudi majhne spremembe pri doziranju, kar je zelo koristno predvsem za manjše akvarije.
2. Vgrajen povratni ventil neposredno v kompletu
Najdete ga v števcu mehurčkov. S tem je celoten komplet zaščiten pred vodo.

Nov tip priključka steklenice

 • Akvarijski kompleti Standard CO2 ne uporabljajo več klasičnih matic, ki jih je treba zategniti z ključem. Zaradi izboljšane tesnilne in konstrukcijske zasnove je ta novi tip popolnoma tesnjen z enostavnim zategovanjem z roko.
 • To boste cenili predvsem ob menjavi steklenic, ko demontaža kompleta ne traja več kot nekaj sekund brez uporabe kakršnega koli orodja.

Komplet je združljiv z vsem dodatnim ponujenim v naši trgovini. Če vam stekleni difuzor v prihodnosti ne bo ustrezal, obstajajo tudi razpršilci ali reaktorji za zunanjo filtrirno cev. Vsaka vrsta raztapljanja ima svoje prednosti in slabosti, stekleni difuzor iz kompleta pa je osnova, s katero so vsi začeli.

Navodila za namestitev in zagon

? Redukcijski ventil privijte na steklenico s plinom

? Povezava napajanja s solenoidom

? Priključitev na omrežje 100-240V, 50/60 Hz

? Odprite igličasti ventil zaradi zaščite manometra

? Odprite zaporni ventil steklenice s plinom

? Števec napolnite do 2/3 z destilirano vodo ali neizparljivo tekočino INVITAL

? Na redukcijski ventil privijte števec mehurčkov

? Povežite cevi s priloženim priborom

? Z igličastim ventilom nastavite potrebno število mehurčkov

Tehnični parametri

 • Dimenzije: Ř14 x 58 cm
 • Zmogljivost steklenice: 5l
 • Paket vsebuje: Steklenica, redukcijski ventil CO2, komplet dodatkov, števec mehurčkov, 3 m visokotlačne cevi in navodila za uporabo
Ocene

Splača se igrati in kupovati z nami

V povprečju vam bomo blago lahko dostavili v 72 urah
V povprečju vam bomo blago lahko dostavili v 72 urah
Za vas imamo na zalogi več kot 200.000 izdelkov
Za vas imamo na zalogi več kot 200.000 izdelkov
 Sistem zvestobe, ki vas bo nagradil z vsakim nakupom
Sistem zvestobe, ki vas bo nagradil z vsakim nakupom