649,07 € z DDV
Zadnji kos na zalogi
 • Dostava po kurirju najkasneje do: 9.10.2023
 • Dostava: 4,99 €
points Z nakupom dobite
649 točk
Eksplozivne risbe Vse komponente na enem mestu
Pogledaj LEGO®
Opis izdelka

Pesek Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10 TQi RTR

Značilnosti:

Traxxas TRX-4 Defender je popolnoma nov model RC avtomobila, ki spreminja uveljavljene standarde. Vrhunsko ohišje modela Expedition ima številne funkcije, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Izstopa po svoji vsestranskosti in zmogljivostih. Robusten, močan in predvsem zabaven model, ki je v kratkem času postal uspešnica! Neverjetne zmogljivosti tega ekstremnega brezpotja vas bodo popeljale v nove kraje in doživeli boste nove dogodivščine.

Model je dobesedno poln ugodnosti - daljinsko vodene zapore diferenciala, dvostopenjski menjalnik, portalne osi, osni menjalnik , funkcionalni blatniki, zelo podrobna obdelava. Vodoodporna* elektronika in visokokakovosten dizajn, kot ste ga vajeni pri Traxxasu, sta samoumevna. Model je priljubljen, tudi zaradi širokega nabora tuning delov in možnosti uporabniške izboljšave.

Šasija modela TRX-4

Podvozje je zgrajeno iz dveh jeklenih profilov, ki zagotavljata zadostno togost podvozja. Zahvaljujoč motorju, ki se nahaja v sprednjem delu, je zagotovljena zadostna obremenitev sprednjih koles, tako da model brez težav prenaša vožnjo tudi po strmih klancih. Baterija je nameščena v osi šasije, zato je model natančno uravnotežen in se med vožnjo ne nagiba.

Za zmanjšanje vzdrževanja je spodnji del šasije opremljen s pokrovi, ki skupaj z blatniki (ki so del karoserije) preprečujejo vdor prekomerne umazanije v šasijo modela.

Osi z osnim menjalnikom

Šasija TRX-4 uporablja portalne osi z osnim menjalnikom. Osni menjalnik poveča oddaljenost od tal, zmanjša obremenitev diferencialov, menjalnika, kardanskih gredi in dodatno zmanjša torzijsko silo - model se manj nagiba.

Sprednji kolesi se lahko obračata pod kotom 45°, za krmiljenje skrbi servo Traxxas 2075X s kovinskimi zobniki. Zahvaljujoč novemu podvozju je model dosegel velik pristopni kot.

Dvostopenjski menjalnik

Model je opremljen z dvostopenjskim menjalnikom. Prestavljanje se krmili z rdečim pregibnim stikalom na oddajniku. Zaradi te rešitve je podvozje TRX-4 zelo vsestranski model, ki lahko vozi počasi in hitro - kot ga potrebujete.

Zaklep diferencialov

Zapore diferenciala neodvisno nadzirata 2 servo motorja. Moč iz servomotorjev se prenaša na diferenciale z uporabo bovdenov. Polkna se krmilijo s tripozicijskim stikalom na oddajniku in omogočajo naslednje kombinacije:

 • Oba diferenciala sta odprta
 • Samo prednji diferencial je zaprt
 • Oba diferenciala sta zaprta
Oljni amortizerji GTS

Štirje z oljem polnjeni blažilniki GTS zagotavljajo gladko blaženje in popolne vozne lastnosti. Aluminijasta telesa amortizerjev so opremljena z matico za nastavitev prednapetosti vzmeti. Največjo tesnost amortizerja okoli batnice zagotavljajo posebni tesnilni X-obročki.

Podrobna obdelava

Velik poudarek je bil na podrobni obdelavi - kot običajno ima model uradno licenco Jaguar Land Rover. Poleg podrobne karoserije z dodatki ima model funkcionalne blatnike, podrobno vzmetenje koles. LED osvetlitev lahko dodate kot dodatno opremo.

Servo krmiljenje

Krmiljenje modela zagotavlja digitalni servo Traxxas 2075X z visokim navorom, z momentom 9 kg.cm. Servo je opremljen z dvema krogličnima ležajema na gredi in kovinskimi zobniki za maksimalno vzdržljivost. Vodotesna* konstrukcija.

Servo menjalnik in diferencial

Model je opremljen s skupno tremi vodoodpornimi* mikro servomotorji 2065 z momentom 2,5 kg.cm. Dva servo motorja neodvisno upravljata zaporo sprednjega in zadnjega diferenciala. Tretji servo nato skrbi za prestavljanje dvostopenjskega menjalnika.

Motor Titan 21T

Model poganja DC motor Titan 21T 550. Motor zagotavlja gladko delovanje že pri nizkih vrtljajih. Za boljše hlajenje ima motor vgrajen propeler, ki piha zrak v rotor.

Enosmerni krmilnik

Srce modela Traxxas je elektronski krmilnik XL-5 HV DC. Regulator je zasnovan za napajanje z 2- ali 3-celično LiPo baterijo. Model lahko napajajo tudi 6-7-celične NiMH baterije. Preprosta izbira načinov vožnje in drugih nastavitev z uporabo gumba EZ-SET. Prikaz stanja regulatorja z LED diodo. LVD zaščita pred premajhno izpraznjenostjo LiPo baterije. Toplotna zaščita. Vodoodporna* konstrukcija.

Krmilnik Traxxas XL-5 HV podpira 5 načinov vožnje:

 1. Šport : Vožnja naprej, zaviranje in vzvratna vožnja
 2. Dirka : Vozite naprej in zavirajte. Vračilo ni možno
 3. Usposabljanje : vožnja naprej omejena na 50 % moči, zaviranje 100 % in vzvratna omejena na 50 %. ta način je primeren za otroke
 4. Trail : Vožnja naprej, zaviranje, vzvratna vožnja. Ravnanje blizu nevtralnega je zelo gladko
 5. Lezenje : Vožnja naprej, zaviranje v prostem teku in naravnost nazaj.
Štirikanalni RC komplet Traxxas TQi z Bluetoothom

Štirikanalni oddajnik je poleg natančnega in zanesljivega upravljanja opremljen tudi z režo za namestitev Bluetooth modula (naprodaj posebej). Bluetooth modul omogoča povezavo modela RC s pregledno grafično aplikacijo Traxxas Link, ki jo lahko brezplačno namestite na svoj pametni telefon.

Aplikacija Traxxas Link za naprave Apple je brezplačno na voljo v AppStore , aplikacija za naprave Google Android je brezplačna v GooglePlay .

Aplikacija Traxxas Link je zmogljiva aplikacija, ki vam omogoča popoln nadzor nad delovanjem in nastavitvijo vašega modela Traxxas RC z osupljivo vizualizacijo in absolutno natančnostjo nastavitev. Traxxas Link lahko prikaže telemetrične podatke v realnem času, ki jih zagotavlja model, kot so hitrost, vrtljaji, temperatura, napetost baterije in kotanje modela. Delite lahko nastavitve modelov RC, ustvarite lahko poljubno število profilov za določeno progo ali uporabnike, npr. otroci. Vse v aplikaciji z briljantno grafiko, ki jo ponuja Traxxas.

Možnosti telemetrije se razlikujejo glede na model. Za pridobivanje telemetričnih podatkov bo morda treba namestiti telemetrične senzorje. Dele telemetrije, združljive s tem modelom, najdete v razdelku »Dodatki – Telemetrija«. Več informacij o namestitvi telemetrije tukaj.

Telemetrija - nagib modela

Z uporabo brezžičnega modula Bluetooth (naprodaj ločeno) in aplikacije Traxxas link je mogoče slediti nagibu modela na vašem telefonu. Za prikaz dodatne telemetrije (napetost baterije, obrati, temperatura) je potrebna vgradnja telemetričnih senzorjev.

Sprejemnik Traxxas TQi

RC sprejemnik Traxxas TQi 5 kanalni. TSM s telemetrijo za oddajnike Traxxas TQi. Preprosto upravljanje, povezovanje z gumbom. LED indikator stanja. V sprejemnik so vgrajeni 3-osni MEMS senzorji za učenje položaja sprejemnika .

5-kanalni sprejemnik je opremljen tudi z dvema konektorjema za priključitev telemetričnih senzorjev RPM (hitrost) in V/T (napetost / temperatura).

Nadalje je možno na 4-polni konektor priključiti telemetrični razširitveni modul, v katerega lahko priključite še do 6 senzorjev, vključno z zelo natančnim GPS senzorjem hitrosti.

Lastnosti modela RC Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10
 • Model je popolnoma sestavljen in pripravljen za vožnjo
 • Licenčna podrobna karoserija Land Rover Defender
 • Daljinsko upravljanje zapore diferenciala
 • Daljinsko voden dvostopenjski menjalnik
 • Portalne osi z menjalnikom
 • Zmogljiv motor Traxxas Titan 21T DC
 • Traxxas XL-5 HV enosmerni elektronski krmilnik s posebnimi načini Trial in Crawl ter načinom za otroke. Regulator podpira LiPo in NiMH baterije.
 • Visoka oddaljenost od tal - 80 mm
 • Obračanje sprednjih koles za 45° na obe strani
 • Optimizirana geometrija, ki omejuje učinek udarnega krmiljenja (spremembe v nagibu koles glede na oddaljenost od tal)
 • Gume za odličen oprijem na podlago
 • Dolg čas vožnje - z LiPo baterijo 11,1 V 5000 mA do 2 uri

* Za informacije o specifikaciji vodoodpornosti glejte uporabniški priročnik. Nasvete in trike za delovanje v mokrem okolju najdete v blogu.

Vsebina paketa:

Paket vsebuje popolnoma sestavljen model avtomobila Traxxas TRX-4 Land Rover Defender RC z nameščenimi komponentami: krmilnik XL5 HV DC, motor Titan 550 21T 14V DC, servo 2075X high-torque MG waterproof, 3x servo 206. TSM, telemetrija. Oddajnik TQi 4 kanal. BlueTooth Ready brez nameščenega Bluetooth modula, komplet orodja. Navodila SK in priročnik EN, DE, FR, SP.

Priporočamo nakup:

Za delovanje modela potrebujete 4x AA baterije za oddajnik, pogonsko baterijo in polnilec za pogonsko baterijo.

Priporočene LiPo baterije

Model lahko deluje na 2 ali 3 celično LiPo baterijo. Za normalno vožnjo povsem zadostuje 2-celična LiPo baterija (7,4 V). Za delovanje z višjim območjem hitrosti se lahko uporablja 3-celična LiPo baterija.

 • Za normalno vožnjo 2S LiPo baterija Traxxas 7,4 V 5000 mAh
 • Za normalno vožnjo in maksimalen čas vožnje 2S LiPo baterija Traxxas 7,4 V 7600 mAh
 • Za zahtevne uporabnike in visok razpon hitrosti 3S LiPo baterija Traxxas 11,1 V 4000 mAh
Priporočene baterije NiMH

Z baterijami NiMH ni težko natančno ravnati in so zato primerne, če model avtomobila RC upravljajo otroci (baterija NiMH se s popolno izpraznitvijo ne uniči). Imajo pa NiMH baterije manjšo kapaciteto in večjo težo, zato bo čas vožnje nekoliko krajši.

 • Baterija NiMH 8,4 V 3000 mAh za normalno vožnjo
 • Baterija NiMH 8,4 V 5000 mAh za najdaljši čas vožnje
Priporočeni polnilci Traxxas

Univerzalne polnilnike Traxxas lahko uporabite za polnjenje LiPo in NiMH baterij Traxxas. Polnilniki Traxxas so preprost in varen način polnjenja baterij. Traxxas uporablja edinstven sistem iD , zahvaljujoč kateremu boste vedno lahko vse povezali preprosto in varno. V konektor baterije je vgrajen čip, ki ga polnilec Traxxas samodejno prepozna in vam nastavi vse parametre polnjenja baterije. Več informacij tukaj.

Univerzalni polnilci za baterije do 3S LiPo

 • Traxxas EZ-Peak 50W polnilec z enim izhodom
 • Polnilec Traxxas EZ-Peak 2x50W z 2 izhodoma

Univerzalni polnilci za baterije do 4S LiPo

 • Traxxas EZ-Peak 75W polnilec z enim izhodom
 • Traxxas EZ-Peak Live 100W polnilec z enim izhodom in možnostjo priklopa na telefon z BlueTooth
 • Polnilec Traxxas EZ-Peak Live 2x100W z 2 izhodoma in možnostjo BlueTooth povezave s telefonom
Brezžična povezava s telefonom

Z dodajanjem Bluetooth modula oddajniku pridobite funkcijo brezžične povezave modela RC z aplikacijo Traxxas Link, ki jo lahko brezplačno namestite na svoj telefon. Za pritrditev telefona na oddajnik priporočamo držalo za telefon.

Pregledna grafična aplikacija omogoča enostavno nastavitev modela. V aplikaciji je možen tudi ogled telemetrije, ki jo zagotavlja model. Možnosti telemetrije za določene modele so navedene v našem blogu Traxxas RC Model Telemetry.

Osvetlitev - konstantna

Za dih jemajoč videz med večernimi avanturističnimi izleti priporočamo, da model opremite s popolno, originalno LED osvetlitvijo za TRX-4 Land Rover Defender. Osvetlitev ne le izgleda odlično, ampak tudi odlično osvetli cesto. Vse LED luči te svetilke so stalno prižgane. Komplet je mogoče kasneje nadgraditi na Pro Scale.

Osvetlitev Pro Scale - večnamenska

Z vgradnjo osvetlitve Pro Scale pridobite vse realistične funkcije pravega avtomobila (funkcionalne zavorne in vzvratne luči, funkcionalni smerniki in opozorilne luči, nastavljiva jakost žarometov). Možnost daljinskega upravljanja razsvetljave s telefonom preko Bluetooth modula. Namestitev osvetlitve Pro Scale na Defender zahteva modul Pro Scale in komplet osvetlitve Pro Scale.

Kolut

Vitel je sestavni del vsakega ekspedicijskega modela, ki vas bo potegnil iz katerega koli terena. Originalni vitel Traxxas je natančno v merilu zasnovan za modele TRX. Vitel se upravlja z daljinskim upravljalnikom in razvije vlečno silo do 4,5 kg. Za montažo vitla je potrebno dodati tuning odbijač - (več v opisu artikla).

Torba in nahrbtnik

Model RC nosite udobno in varno v športni torbi ali nahrbtniku Traxxas. Poleg glavnega velikega žepa za model, so posebej oblikovani stranski žepi za baterije, polnilec, orodje itd.

Traxx gosenice za vsak teren

Novo podvozje goseničar Traxx bo vašemu TRX-4 dalo izjemen, dramatičen videz in z njim se lahko vozite po katerem koli terenu. Preprosta namestitev tega nastavljivega kompleta jermenov zagotavlja praktično neustavljivo nadgradnjo moči in oprijema.

Priporočeni servomotorji za nastavitev, potrebni pri uporabi dodatne opreme (povečanje teže modela)

Model TRX-4 kot eden najbolj uporabniško modificiranih modelov zaradi dodatkov pogosto pridobi 1-2 kg teže. Pri povečanju teže modela je treba spremeniti komponente in uporabiti močnejši servo. Pri uporabi močnejšega servo je treba upoštevati njegovo trenutno porabo zaradi nosilnosti BEC na regulatorju. Za močne servomotorje z visoko porabo toka je potrebna vgradnja zunanjega vira BEC, sicer se regulator poškoduje.

Priporočeni servomotorji za nastavitev:

 • Traxxas servo 2270 16,9 kg.cm MG vodoodporen (ni potrebe po namestitvi zunanjega BEC)
 • Traxxas servo 2250 24 kg.cm MG vodotesen (morate namestiti zunanji BEC)
 • Traxxas servo 2255 29 kg.cm BL MG vodoodporen, z AC motorjem (morate namestiti zunanji BEC)
Dodatki za normalno delovanje

Za normalno delovanje Traxxas RC avtomobila potrebujete lepilo za vijake, kvalitetno lepilo za pnevmatike, silikonsko olje za amortizerje in komplet izvijačev. Iz našega asortimana priporočamo ugoden komplet orodja za avtomobile.

Navoj oziroma glava vijaka je nakapljena z vijačnim lepilom, ki ga fiksira in tresljaji, ki nastanejo ob vrtanju, preprečijo zrahljanje vijačnega spoja. Lepilo za vijake ima posebno sestavo, ki omogoča enostavno odvijanje vijačne povezave z ustreznim navorom brez poškodb glave vijaka. Nikoli ne uporabljajte običajnega sekundarnega lepila, morda bo nemogoče odviti tako zagozden vijak!

Lepilo za pnevmatike se uporablja za lepljenje pnevmatik na platišče. Vedno je potrebno, da je pnevmatika do konca trdno pritrjena na platišče! Če pnevmatika ni prilepljena do konca, se lahko strga. Lepilo za pnevmatike ima posebno sestavo, ki lahko lepi materiale, kot sta guma ali najlon, hkrati pa je po strditvi lepilo fleksibilno. Nikoli ne uporabljajte navadnega sekundarnega lepila – ko se strdi ni prožno in bi postopoma povzročilo razpoke v pnevmatiki okoli platišč!

Včasih je treba amortizerjem modela dodati silikonsko olje. Med normalnim delovanjem prihaja le do manjših puščanj silikonskega olja na batnicah amortizerja. Če je površina batov blažilnikov ali stanje tesnila v slabem stanju, je lahko puščanje olja veliko. Za te primere velja t.i kompleti za popravilo. V ponudbi delov za uglaševanje so vsem amortizerjem priložene batnice z izjemno trdo prevleko iz TiN (titanovega nitrida). Batnice s površino TiN zlahka prepoznate po zlato-zeleni barvi.

Ocene
0 ocen
Kupilo 3 + kupci
Pogledaj LEGO®

Splača se igrati in kupovati z nami

V povprečju vam bomo blago lahko dostavili v 72 urah
V povprečju vam bomo blago lahko dostavili v 72 urah
 Za vas imamo takoj 8 500 izdelkov in več kot 20 000 na zalogi.
Za vas imamo takoj 8 500 izdelkov in več kot 20 000 na zalogi.
 Sistem zvestobe, ki vas bo nagradil z vsakim nakupom
Sistem zvestobe, ki vas bo nagradil z vsakim nakupom